Många av oss som tycker om folkmusik tycker också om miljöer som påminner om gamla tider. Därför har jag planerat att åka till Alingsås i sommar. Jag fick tipset av en vän som jobbar på elföretag i Alingsås och nu har jag suttit och letat upp saker jag vill göra och platser jag vill besöka. Och nu tänkte jag dela med mig av dem här så att du också kan få ett tips eller två om du tänkt dig en tripp till den vackra trästaden med alla caféer. 

Nolhaga - slott och naturupplevelse

Jag missar potatisfestivalen som gick av stapeln i början av juni men jag kan ju alltid besöka Jonas Alströmers gamla hem i Nolhaga slott. Det var han som gjorde potatisen till Sveriges mest kända knöl för övrigt! 

I Nolhaga finns det en led man kan gå, med både berg och lummiga skogspartier. Här finns också en djurpark med svenska djur och en lekpark som de små kan busa runt på så länge de orkar. 

Dricka kaffe, och åka tåg

Alingsås kallas för caféernas stad och det beror på att det finns så otroligt många av dem här. Alingsåsare måste dricka en hel del kaffe! När jag åker dit ska jag givetvis prova på dem alla, eller i alla fall så många som möjligt. 

Inte långt från Alingsås ligger också Anten - Gräfsnäs museijärnväg och där kan man åka med ett gammalt tåg som dras av ett ånglok. Det är nog det jag ser fram emot mest! 

29 Jun 2022