Är det kanske så att du fått tag på en annan bostad du snart ska flytta till? Då kan det vara hög tid att börja planera din flytt. Du måste först bestämma dig för om du ska fråga vänner och familj om hjälp eller om du vill att en flyttfirma ska ta hand om det hela. En bra flyttfirma kan du hitta på https://www.flyttfirmaivallentuna.se. En stor fördel med att låta en flyttfirma sköta flytten det är att du slipper då allt bärande samt att du inte heller behöver fundera på hur du ska lösa transporten.

Viktiga saker att tänka på

Det finns en hel del andra viktiga saker i samband med en flytt du måste göra. Du behöver bland annat kolla dina abonnemang på tv, bredband, telefon med mera, om det går att flytta med dessa, eller om du måste säga upp dem och teckna nytt. Detsamma med elen. Sedan ska du även göra en adressändring samt att du måste även kontakta ditt försäkringsbolag om att flytta hemförsäkringen.

Sedan var ju detta med att packa alla dina saker. Börja först med en rejäl rensning. Dela upp det i sälja, skänka, slänga och spara. Det kan vara skönt att bli av med en massa före du packar ner och packar upp.

Glöm inte att städa

Det sista i en flytt, det är flyttstädning. Den är viktig att vara noga med. Men även här kan du bestämma om du ska göra den själv eller låta en städfirma ta hand om den.

19 Nov 2022